Novosti

Prvi sajam poljoprivrede u Kraljevu

JKP „Pijaca“, pod pokroviteljstvom grada Kraljeva organizovaće od 27. do 29. septembra manifestaciju posvećenu poljoprivredi, a organizatori najavljuju i brojne izložbe, stručna predavanja i nagradne igre za posetioce.

Ideja o održavanju Sajma poljoprivrede u Kraljevu nije nova, ali će ove godine biti realizovana prvi put. Srećko Bojanić, upravnik JKP „Pijaca“ kaže da je njihov cilj bio da što više animiraju kraljevačka preduzeća koja se bave poljoprivredom – klasičnom proizvodnjom, proizvodnjom opreme, trgovinom, hladnjačare.

Zbog toga što se poljoprivredni proizvođači, trgovci i potrošači svakodnevno sreću baš na prostoru pijace, najlogičnije je, kaže, bilo da sajam bude organizvan baš na tom mestu. Od oko pet hektara površine, koliko zauzima kraljevačka pijaca, 1.600 kvadrata zatvorenog i 3.500 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora obezbeđeno je za izlagače.

Sajam će trajati tri dana, od 27. do 29. septembra. Prvi dan, uz ceremoniju svečanog otvaranja, zamišljen je kao Dan posete i otvorenih pitanja. Drugi dan biće dan posvećen najmlađima, jer će se organizatori potruditi da na sajam dovedu naše najmlađe sugrađane. Treći sajamski dan radno nosi nazov Dan porodice, zbog želje da što više posetilaca porodično dođe na sajam. I za Dan porodice predviđene su nagrade po različitim kriterijumima, od kojih neki predviđaju nagradu za najbrojniju i za najmlađu porodicu posetilaca. Za one iz ruralnih delova kraljevačke opštine, iz ušćanskog i ravaničkog kraja biće organizovan prevoz.

JKP Pijaca